essence Trend Edition Bloggers Beauty Secrets - Vintage Rose Palette, mijn eigen palet NL

by - April 21, 2017

Read my post in german / english ❦

Goedemorgen zonaanbidders, ik heb met spanning naar deze dag uitgekeken en nu is hij dan eindelijk aangebroken. Ik maak een verrassing bekend, of eigenlijk meer een geheim dat ik al bijna een jaar voor me heb moeten houden. Ik had het jullie allemaal het liefst gelijk willen vertellen! :) Nou ja, ik laat jullie liever niet meer zo lang in spanning: essence, één van mijn dierbaarste cosmeticamerken had het geniale idee om met mij en drie andere bloggers/YouTubers samen te willen werken. Samen ontwikkelden Diana von DFashion, Serena von Beautylab.nl, Mary von Strikeapose.co.uk, het essence Team en natuurlijk ik, Beauty Palmira, de liefdevolle trend edition: „bloggers’ beauty secrets“. Je moet absoluut alle paletten bekijken, ze zien er echt fantastisch uit!

In onze trend edition hebben we onze ideeën maar ook onze beauty-geheimen met elkaar gecombineerd en voor jullie een collectie met vier verschillende, prachtige make-up-paletten en vier nagellakken  ontwikkeld. Ieder van ons mocht haar eigen make-up-paletten ontwikkelen. Ze vormen een geweldig samenspel van ons karakter, make-up must haves en de charme van essence.

Ten eerste wil ik jullie natuurlijk vertellen hoe mijn palette ontstaan is. Vorig jaar werden we alle vier uitgenodigd om naar het hoofdkantoor van essence, naar cosnova in Sulzbach (in de buurt van Frankfurt) te komen en daar konden we de vrolijk ingerichte kantoren verkennen. :) Ik leerde er de andere blogsters kennen en ook het essence Team, en ik was gewoon super enthousiast! Ik moet heel eerlijk zeggen dat het essence/cosnova Team, Diana, Mary en Serena heel vriendelijk, aardig en vrolijk zijn en dat er gewoon een geweldige sfeer hing waarin we fantastische ideeën konden bedenken. :)

Bij onze eerste afspraak leerden we elkaar dus kennen en bespraken we onze plannen voor de trend edition „Bloggers' Beauty Secret“. Na een introductie tot de kleurtrend van dit jaar (2016), die ook veel invloed op de fashion-wereld heeft, hadden we al wel een handvol ideeën over hoe je die te gek in de trend editions zou kunnen integreren. Dat was dus al een mooi kijkje in het dagelijks leven van de hardwerkende ontwikkelaars van de LE’s, die jullie weer in de winkels kunnen vinden. :) Toen begon onze opdracht.

Als eerste ontwikkelde ieder van ons concepten voor ons eigen palette. Het is helemaal niet zo simpel om uit zoveel geweldige kleuren en texturen te kiezen, maar ik wist het direct vanaf het begin al – oogschaduw is mijn grootste passie! En daarom koos ik voor een palette, dat elke vrouw nodig heeft voor haar perfecte oogmake-up. Eigenlijk zoiets als de „heilige graal“ waarmee je alle kleuren kunt combineren - bruintinten. Bruintinten zijn de basis voor bijna elke look, kunnen met alles gecombineerd worden, maar ook op zich worden gedragen. Samen met een mengeling van roze elementen ontstond het idee voor een romantische palette dat overdag, maar ook ‘s avonds kan worden gebruikt. Mijn Vintage Rose Palette! :)

Na een paar maanden was het dan eindelijk tijd voor de tweede afspraak. Ik vind het zo indrukwekkend om het proces mee te maken, hoe een trend edition ontstaat. Bij onze tweede ontmoeting hadden we opnieuw veel te doen. We hebben onze bij het palette passende nagellakkleuren uitgekozen, het design van het palette bepaald en mooie en coole namen voor onze paletten/oogschaduw bedacht. Maar ik wil er niet langer omheen draaien, ik stel ze nu aan jullie voor.


Het design van mijn Vintage Rose Palette  is uitgevoerd in romantische tinten roze en pink. Wie had dat nou kunnen denken? Roze is gewoon mijn lievelingskleur en ik ben zo blij dat het ook in het design van mijn palette is verwerkt. Op de voorkant van het Vintage Rose Palette zien jullie een rozenpatroon en het "Bloggers' Beauty Secrets" stempel dat op elk van de vier paletten is aangebracht.

Binnenin het palette ontdekken we een speels design met veel hartjes, rozetinten en een prachtig spiegeltje. Je vindt de vorm van spiegel overigens ook weer terug op de voorkant. :) Onder het spiegeltje vinden jullie mijn signatuur: Palmira van Beauty Palmira ... jaja, dat ben ik. :> En dan nu het belangrijkste: de inhoud. 


In mijn palette Vintage Rose staat het thema oog helemaal centraal, omdat mijn oog mijn symbool is geworden en ik een grote fan van oogschaduw ben. In mijn palette vinden jullie een glanzende, drie matte en een matte oogschaduw met glitterpigmenten. Om de look af te ronden hebben we nog gel-eyeliner aan het palette toegevoegd, en ook het highlight: een highlighter. 

Shimmer on you een parelmoerachtige, witte oogschaduw. Hij is perfect om de wenkbrauwen te benadrukken, op het ooglid of in de binnenste ooghoek.

Velvet Rose  is een vrij koele, matte tint roze. Hij is heel geschikt om in de oogplooi te blenden, of voor op het ooglid.

Charming Mauve een mat mauve/lila, dat je perfect in de oogplooi kunt blenden of op het ooglid aan kunt brengen.

Hazel Eyes  is een mat lichtbruin. Dit is bij bijna elke look geschikt om de oogschaduw in de oogplooi te blenden. 

Earth & Love is een mengeling van een bruine, matte oogschaduw en fijne goudkleurige pigmenten. Hij is het meest geschikt op het ooglid, maar kan ook in de oogplooi worden gebruikt.

Hello glow! is een bijzondere highlighter of ‚topper‘, zoals ik hem graag noem. Deze oogschaduw geeft een prachtig rozekleurig holo-effect, dat er heel goed uitziet op donkere oogschaduw. Maar je kunt hem ook alleen op het ooglid dragen of als highlighter onder de wenkbrauw, in de binnenste ooghoek of zelfs over je blusher. :)

Secret Key eyeliner  is een gel-eyeliner in een donkere lilatint die jouw look helemaal af maakt. Hij kan ook als eyeshadow base onder donkere oogschaduw worden gebruikt. Daarmee worden de kleuren intensiever.

Het Vintage Rose Palette bevat 10,5g product en kost maar 4,99€. Dat is natuurlijk een ongelooflijk lage prijs. Jullie vinden hem vanaf eind mei in de winkel. 


Ik moet toegeven, dat ik ook een heel grote fan ben van de nagellak die ik zelf heb uitgezocht – hij is echt helemaal geweldig geworden. De nagellak  02 HELLO BEAUTIFUL!  is een metallic roze, dat er gewoonweg betoverend uitziet op je nagels. Wat ik heel fijn vind, is dat mijn nagellak met een tot 1 1/2 laag dekt en relatief snel droogt. Voor een langere houdbaarheid adviseer ik jullie een basecoat te gebruiken en er een topcoat overheen aan te brengen.

Tip:  bij metallic nagellak moet je erop letten je nagel altijd heel strak en snel te lakken, omdat de metallic pigmenten anders makkelijk streperig kunnen worden.

Ik wil hierbij de firma essence nog eens heel hartelijk bedanken. essence was het eerste bedrijf dat mij als blogster serieus heeft genomen en me van begin af aan het gevoel gaf meer te kunnen bereiken. Een heel groot en oprecht dankjewel aan het hele team van cosnova voor jullie hartelijkheid. Het was echt een superleuke tijd en ik heb er met samen met jullie van genoten. Ik kan jullie alleen maar bedanken voor jullie werk, ik ben heel trots op deze trend edition en ook op ons allemaal!

Dus, lieve allemaal, nu ik ben heel benieuwd naar jullie meningen over het palette en de bijbehorende nagellak. Ik ben blij met elk commentaar.  Ik zou het heel leuk vinden als jullie het me laten zien wanneer jullie het palette en/of de nagellak kopen! Ik bekijk jullie aankopen graag op Instagram met de hashtag #bloggersbeautysecrets #essencelove #essencecosmetics.

Mary Strikeapose
Mary Youtube
Marys Blog
Mary Instagram @lets_strikeapose

Mehr von essence
essence Instagram @essence_cosmetics
essenceTV auf Youtube
essence Facebook

You May Also Like

7 Kommentare

 1. Super toller Eintrag <3

  Allerlieste Grüße,
  HOLYKATTA || INSTAGRAM

  AntwortenLöschen
 2. Hello Palmira, i reviewd youre palette on my blog. I hope you would read it and ofcourse i hope you like it to. I posted on instagram and twitter an picture. I hope you will see that all. beouse i love the colours in youre palette. Love Soraya <3

  AntwortenLöschen
 3. Der letzte Naggellack ist genau mein Ding! Toller Post ♥

  Liebe Grüße
  A NICE AMY

  AntwortenLöschen
 4. Die Farben klingen ganz interessant.. die Marke kannte ich bisher aber noch nicht. Vielleicht werde ich mal dran schnuppern.
  Liebe Grüße vom Gertraud Gruber Kosmetik

  AntwortenLöschen
 5. Hallo,
  danke für den tollen Beitrag.
  Ich gehe gern zur Kosmetik in Zell am See, wenn ich im Urlaub bin. Die Farben klingen wirklich sehr interessant, vielleicht kann man das weiterempfehlen.

  AntwortenLöschen
 6. Ich habe bisher nur gutes über die Marke gehört!! Vielleicht werde ich mal dran schnuppern.
  Online Shop

  AntwortenLöschen
 7. Ich kenne das aus dem Hotel Seis am Schlern weil ich es dort auch immer benutzt habe :)

  AntwortenLöschen